Waarop moet je letten bij een Collaborative Writing App

14/5/2019

Wat maakt het verschil tussen schrijf-apps?

Schrijven zou geen eenzame onderneming moeten zijn. Tenzij u een team van één bent, vereist elk gepubliceerd stuk uren heen en weer communiceren tussen schrijvers, redacteurs, bronnen en belanghebbenden. Gelukkig bieden veel van de online schrijf-apps van vandaag robuuste samenwerkingsfuncties die iedereen op dezelfde pagina bij het proces betrekken. Of je nu een blogpost schrijft of documentatie voor je team, schrijvers werken vaak met meerdere editors voor elk artikel of document - tenminste, zo werken we hier bij PageHub.

De schrijver is verantwoordelijk voor een stuk tekst in het document en vervolgens voegt de reviewer opmerkingen toe en geeft dit terug aan de schrijver. De schrijver reageert vervolgens op de opmerkingen en herziet zijn geschreven tekst. Wanneer er meerdere schrijvers aan een tekst schrijven, in een vorm van een groep, kunnen schrijvers elkaars teksten bewerken. Daarbij is het wel zo prettig om met versiebeheer te werken. Wanneer meerdere mensen tekst toevoegen, bewerken en reageren in een document, kan dit zonder een juiste app nogal rommelig worden. Hierbij kan taakmanagement een oplossing bieden, dit geldt voornamelijk bij grote documenten, denk aan 100+ pagina’s.

De meeste schrijf-apps bieden basisfuncties voor samenwerking, bijvoorbeeld het delen van een document via e-mail of anderen toestaan commentaar te leveren op het document. Maar sommigen gaan verder dan dat. Vanuit onze ervaring, zijn we tot de volgende belangrijke punten gekomen:

1. Eenvoudig delen met bijdragers:

maakt deze app het gemakkelijk voor collega's en andere medewerkers om in een van uw documenten te springen?

2. Opmerkingen maken over specifieke delen van het document:

biedt deze app een soepele ervaring voor het geven van feedback?

3. Synchrone, probleemloze samenwerking:

kunnen meerdere personen een document in één keer bewerken zonder over elkaar te struikelen?

4. Bewerking en versiebeheer:

is het gemakkelijk om te zien wat er is gewijzigd sinds u het document voor het laatst hebt geopend en kunt u met de app wijzigingen accepteren en weigeren?

5. Exportopties:

of u nu uw eindproduct in de vorm van een PDF moet opleveren of online moet worden weergegeven, biedt deze app een verscheidenheid aan exportopties?

6. Rechten en rollen:

is het duidelijk wie in welke rol iets gedaan heeft?

7. Herbruikbaarheid van content:

wanneer content eenmaal geschreven is, wil je niet dat deze content nog een keer geschreven moet worden voor een ander document. Biedt de app herbruikbaarheid van stukken tekst aan?

8. Schrijfproces:

Ondersteund de applicatie het schrijfproces, waardoor gebruikers weten wanneer ze wat moeten doen?

Het is niet genoeg dat wij software maken die slechts functioneert, we moeten ook bouwen aan software die plezier en vreugde geeft bij onze gebruikers, en ja, schoonheid is daarbij ook belangrijk.

Naarmate meer mensen onze levens online en met anderen doorbrengen in steden ver van huis, exploderen samenwerkingshulpmiddelen in populariteit. Voor iedereen die veel tijd besteedt aan schrijven of bewerken, kunnen dergelijke apps voor gezamenlijk schrijven niet alleen tijd besparen, maar kunnen ze het hele proces eenvoudiger en eenvoudiger maken.

Of je nu samenwerkt aan een jaarplan, een regeling, een projectplan of een visie, de bovenstaande apps kunnen jou en je teamleden helpen op dezelfde pagina te blijven (geen bedoelde woordspeling) en elk van hen draagt ​​bij aan dat geschreven kunstwerk. Uiteindelijk is en blijft het belangrijkste, dat iedereen met plezier kan schrijven en samenwerken